Csarnokfűtés, acélszerkezetek

Derival Kft.
Törökszentmiklós, Dózsa Gy. u. 58.
Tel.: +36 56 390 365
Fax: +36 56 590 768
Mobil: +36 20 434 2427
E-mail:

Kábeldobok

Az acél kábeldobokat illetően sem térhetünk el az egyéb gépipari termékek előállítását is meghatározó - tervezés, méretezés, kivitelezés - hármas követelmény végrehajtásától. A tervezés során a vevővel való kapcsolattartás elengedhetetlen, a legtöbb esetben sort kell keríteni a személyes látogatásra, amelynek során főleg a következőket kell tisztázni: a rendelkezésre álló kábelgép adottságai; mely gyártási fázisba kell belépnie a kérdéses dobnak, egyirányú, vagy rotációs forgásra van kényszerítve a dob, mennyi a töltetsúly; a kábeltér felületének követelményei, kábel be- és kivezetés lehetősége, a kábeldob magjának és oldalainak megengedhető ütése, szükséges felületkezelés. Ezeknek az adatoknak a birtokában lehet továbblépni egy vázlatrajz készítésére, amelyben a tervező már meghatározza, hogy milyen szerkezeti profilkeresztmetszetekkel kíván dolgozni. A dob teherbírás szempontjából kritikus részeit szilárdságilag méretezni és ellenőrizni kell. Amellett, hogy a mai gyakorlatban az egyes szerkezeti vastagságok kiválasztásához empirikus összefüggéseket alkalmaznak, a dob méretezésének magában kell foglalni legalább: a küllők méretezését kihajlásra, a küllők közötti ívszakaszt behajlásra (amelyhez először ki kell számítani az adott futóperem profil ”k” keresztmetszeti tényezőjét), valamint a magköpenyt beroppanásra. Az ellenőrzésnél kiderül, hogy megfelelő volt-e az előzetes keresztmetszet választás, ha nem, még mindig több lehetőség adódik a tervező számára. A profilok keresztmetszetét csak az ésszerűség határáig szabad növelni, inkább törekedni kell nagyobb „k” tényezőjű zárt profilok alkalmazására, vagy pl. a dobmag megerősítésére belső erősítőgyűrűk beépítésével.
A tervező átgondolt konstrukcióval sokat tud tenni a minőségi termék gyártása és az előállítási költségek csökkentése érdekében, de legalább olyan fontos, hogy a gyártás szervezetten, jó gyártás előkészítéssel, megfelelő szakemberekkel és gépparkkal történjen, mert különben a termék nem állja meg a helyét a piaci versenyben.

Gyártóbázisunkon megtalálhatók a képzett szakemberek, a speciálisan csak a kábeldob gyártásban használatos technológiai berendezések (peremező, préselő, oldal hullámosító, egyengető) és célkészülékek. Ezek összessége biztosítja az állandó egyenletes minőséget.
Flexibilis lehetőségeinket - amelyek a szabványtól eltérő méreteket és teherbírást foglalják magukban- ajánljuk vevőinknek.

Gyártmányaink:

Gyártásközi acéldobok
Mérettartomány: 1000-2000 mm
Felhasználás: masszív kivitel, hosszú élettartamra tervezve és a kábel-, drótkötél gyártás számára kialakítva.
Opció:
- tűzi horganyozva
- cserélhető központi és menesztő persellyel

Hullámos oldalú acél kábeldobok
A hullámos oldalak gyártása speciális gyártóeszközzel 1-2,5 mm mérettartományban történik a kívánt dob-terhelhetőségnek megfelelően.
Mérettartomány: 1000-3600 mm
Jellemző felhasználási terület: kábel vagy drótkötél gyártása. Könnyített kivitelben szállítódobként használatos, erősített kivitelben „drum-twister”-ként sodratok előállítására
Opció:
- tűzi horganyozva
- zsaluzható peremmel

Sima oldalú acél kábeldobok
A dobok konstrukciója küllős oldalakat takar, amelyek a kábeltér felé eső oldalon fedőlemez borítást kapnak, így a hullámos oldallal szemben teljes mechanikai védettséget biztosítanak az árunak.
Mérettartomány: 1000-3600 mm
Jellemző felhasználási területek: erőátviteli kábel gyártása, telekommunikációs kábelek előállítása, drótkötél gyártás.
Opció:
- tűzi horganyozva
- zsaluzható peremmel

Acél tömlődobok
Jellemzően zárt szelvény profilból készített küllős kábeldobok, amelyeknél a felcsévélt áru nem különösebben igényes a küllők közötti behajlásra. Könnyű súly, és könnyű kezelhetőség jellemzi. Elsősorban műanyag cső szállítására használatos
Mérettartomány: 1000-2400 mm

Ziehspule, Glühspule, Maschinenspule, Versandspule, Stahlspule, Stahlblechspule, Spule, Spulen, Kabeltrommel, Einwegtrommel

Steel spool, steel reel, structural reel, structural drum, corrugated reel, corrugated drum, single wall reel, double wall reel, storage reel, cable reel, tire cord spool, drum twister

Bobine per macchine, bobine metalliche

© 2014 DERIVAL KFT. | Webhosting: www.ezkell.hu