Csarnokfűtés, acélszerkezetek

Derival Kft.
Törökszentmiklós, Dózsa Gy. u. 58.
Tel.: +36 56 390 365
Fax: +36 56 590 768
Mobil: +36 20 434 2427
E-mail:

Faapríték és melléktermék tüzelésű kazánok, pelletkazánok

Típusjel: COR

Építési nagyságok: 10-35 kW 35-55 kW 55-100 kW
Fűthető légköbméter (régi ép.) 200-700 700-1100 1100-2000

Jellemzők:
A kazánok alkalmasak nyitott rendszerű központi fűtési hálózatok melegvíz ellátására max. 90 °C-os vízhőmérsékletig. A berendezések megfelelnek az érvényben levő környezetvédelmi és biztonságtechnikai követelményeknek. A gyártó – kívánságra - az építési nagyságoktól eltérő kazánok előállítását is vállalja.

Használati lehetőségek:
A faapríték és melléktermék tüzelésű kazánok kiemelten ajánlottak közösségi épületek (óvodák, iskolák, könyvtárak, művelődési házak, polgármesteri hivatalok, egyéb önkormányzati épületek) valamint családi házak, ipari csarnokok, raktárak és növényházak fűtésére.

Előnyök:
- a telepítés környezetében keletkező növényi eredetű hulladékok (nyesedékek, szőlővenyige, faágak, gallyak, gyaluforgács) mezőgazdasági melléktermékek (ocsú, rostaalj, gabonafélék, kukoricaszár, kukoricacsutka, napraforgószár, napraforgó mag héj, gyümölcs magok) rendelkezésre állnak, összegyűjthetők és az energiatermelésbe visszaforgathatók.
- a begyújtás kivételével teljesen automatikus üzemmód
- a tüzelőanyag fajtájához mechanikusan állítható égőfej
- kazán hőátadó felületeinek kátrányosodásgátló egyedi megoldása
- speciálisan erősített anyagbehordó csigalevél
- alacsony üzemeltetési költségek
- parázstartó funkció
- kazán túlmelegedés elleni védelem
- egyszerű hamugyűjtés és eltávolítás
- szabályozható leadott hőteljesítmény

A komplett tüzelőberendezés felépítése:
- melegvizes kazán. Vízteres, alacsony nyomású lemezkazán. Kikísérletezett konstrukció, nagy hőátadó felülettel, és hatásfokkal, ásványgyapot hőszigeteléssel.
- napitartály bolygató művel, rendelhető 1-3 m³ befogadóképességgel. A tartály hermetikusan zárt, az égő ventilátorról visszavezetett túlnyomásos levegő elősegíti a tüzelőanyag folyamatos előreáramlását a behordó csiga felé.
- anyagbehordó csiga hajtómotorral. A négyzetes vezetőcsatornában elhelyezett masszív csigalevél túlterhelés ellen méretezett motorral lehetővé teszi a nem homogén összetételű tüzelőanyag előtolását az égő felé.
- égőfej felfogó pajzzsal. Rendkívül jó szabályozhatóságot biztosít a menetes orsóval történő beállítás az adott tüzelőanyag fajtához. Az égési levegőt nagy össznyomással rendelkező radiálventilátor szállítja. Primer és szekunder szabályozható levegőellátás.
- oltóvíz rendszer. Visszaégés ellen automatikus oltóberendezés lép működésbe.
- vezérlődoboz. Műanyag elosztódobozba integrált biztonsági és vezérlőelemeket valamint az üzemi állapotok kijelzését foglalja magában.
- kémény: Elemekből épített rendszer a tüzelőberendezés teljesítményéhez illesztve.

Opciók:
- automatikus begyújtó egység
- melegvíz puffertartály

Garancia:
A gyártó cég a kazánokra 4 évi, a vezérlésre és az égőre 1 év garanciát vállal, amennyiben a beszerelést a gyártó vagy írásos megbízottja végzi el, és a felhasználó betartja a részére átadott kezelési és karbantartási utasításban rögzítetteket.

© 2014 DERIVAL KFT. | Webhosting: www.ezkell.hu