Csarnokfűtés, acélszerkezetek

Derival Kft.
Törökszentmiklós, Dózsa Gy. u. 58.
Tel.: +36 56 390 365
Fax: +36 56 590 768
Mobil: +36 20 434 2427
E-mail:

Sötét és világos sugárzók vezérlése

Energiatakarékos hőmérséklet szabályozás
Sugárzók felszerelése esetén tanácsos egy automatikus hőmérséklet szabályzásról gondoskodni, amilyen mértékben a felhasználó részéről erre igény van. A szabályzást meg lehet oldani sugárzónként, helyiségenként vagy zónánként. A szabályzás a készülék elektromos áramellátásának ki- és bekapcsolásával következik be. Minden szerelésnél, akár zóna akár teljes terű fűtésről van szó, összegző szabályzásra kell törekedni. A sugárzó termosztát-szabályozó és a gömb fekete érzékelő együttesen egy vagy minden készülék sugárzását érzékelheti. Ez a kombináció (sugárzószabályzó + gömbérzékelő) a száraz, összegzett hőmérsékletet méri, amely sokkal jobb komfortérzékelő, mint az egyszerű hőmérséklet mérés.

Ez a szabályozás már önmagában is elég lenne, ha folyamatos üzemről lenne szó. Ez azonban a legritkább esetben fordul elő, ezért szükséges:
- egyszerű ki-be kapcsoló vagy
- egyszerű kapcsolóóra vagy
- programozható kapcsolóóra beépítése, amellyel a munkavégzés és szünetek idejét beállíthatjuk.

Az előbbieknek megfelelően a következő szabályzás fajtákból lehet választani:
- egyszerű szobatermosztátos
bármilyen szobatermosztát alkalmas a célra, hiszen feladata csak az, hogy a beállított hőmérséklet elérésekor megszakítja a sugárzó áramellátását, illetve 0,5-1 °C hőmérséklet süllyedés után újraindítja.
- kompakt vezérlőszekrényes, óratermosztáttal
Műanyag vagy fém maszkolt elosztódobozba szerelt biztonsági és vezérlőelemet tartalmaz. A dobozon kívül elhelyezett programozható szobatermosztát vezérli a tetszőleges számú sugárzót.
Az egyes sugárzók a dobozban egyenként is bekapcsolhatók ill. kiiktathatók (pl. tél végén nem szükséges minden sugárzónak működni)
- kompakt vezérlőszekrényes, RTB programozható sugárzótermosztáttal és kihelyezett gömbszondával
Betölti az előző pontban ismertetett szekrény funkcióit és emellett a bevezető szakaszban a gömbszonda előnyeiről kifejtett energiatakarékos működés feltételeit is teljesíti.

© 2014 DERIVAL KFT. | Webhosting: www.ezkell.hu